2009. szeptember 27., vasárnap

2. Bejegyzés - Koppan, Hoppon

Imádom az internetet. Főleg a blogokat. Annyira gáz, amikor egymást fikázzák. Közben olyan szavakat használnak, amiknek nem is tudják a jelentését. Vagy ha igen, akkora nagy arcnak érzik magukat, mert használta azt az egzotikusan hangzó szót, hogy (pl.) unintelligens vagy diszkréció. Emberek, nem attól tűntök okosabbnak, nem abból látják, hogy mekkora hatalmas szókincsetek van, hogy egy 80 soros posztban vagy 60x használjátok az intelligencia, a diszkrimináció, és a kisebbség szót.

Emo, homoszexualitás, szakképző.
Komolyan ilyenek alapján kell megítélni másokat? Nem jövök most az álszent dumával a belső tulajdonságról, az egyenjogúságról és a többi humbugról. De komolyan?
Emo (Magyarországon) : divatirányzat, mely a 10-18 évesig terjedő korosztályt érinti. Vasalt, feltűnő frizurák, 'extrém' kiegészítők, idióta feliratú és/vagy mintázatú pólók, csőnadrág/répanadrág (ki, hogy ismeri). Előszeretettel papolnak megkülönböztetésről, vezetnek blogokat. Nem egy lesz 'Netceleb'.
Homoszexualitás : oké, kicsit beteges és perverz, de most mit ugatunk bele mások szexuális vonzódásába? Ezzel a lendülettel a heteroszexualitás is lehet épp olyan undorító, mint a homoszexualitás. Az a baj, hogy egy fiú egy másik fiú kezét fogja? És? Furcsa. Ennyi. Nem kell ránézni, ha nem tetszik.
Persze itt nem csak ezzel van a gond. Pontosabban, NEM ezzel van a gond. A legnagyobb szálka mások szemében a meleg-felvonulás. De itt a magyarok mentalitásával is baj van. Miért az alapján van minden meleg megítélve, hogy pár feltűnési viszketegségben szenvedő barom parádét rendez az utcán.
Szóval nem lenne ekkora gyűlölködés, ha mindenki kicsit visszavenne a dolgokból.
Szakképző: én magam gimnáziumba jártam, de nem egy ismerősöm szakképzőt végzett. Nem tudom, hogy mivel lesz rosszabb ember az, aki szakképzőt végzett, mint egy gimnáziumot járt személy. Ja, hogy nem ment el utána egyetemre? És az egyetem mennyivel jobb? Mert szakképzőben nem nagyon van esélyed jogot, bölcsészetet és egyéb kellemesen csengő, sok jóval kecsegtető szakot elvégezni, és abból diplomát szerezni? Mennyivel jobb egy egyetemet végzett politikus egy hétköznapi szakképzőt végzett építőmunkásnál? Ha nem lenne politikus, nem lenne, aki az ország gondjaival bajlódjon (na persze a mai világban itt a politikus keveri szarba az országot). Ha viszont nem lennének építőmunkások? Füvön aludni, a természet lágy ölén biztos kényelmesebb, mint tetővel a fejed felett álmodni.
Egy szakképzőt járt ember sokkal intelligensebb lehet, mint egy egyetemet járt.

Ez a három fő téma kering a neten. Ha nem vagy emo, nem vagy menő. Ha meleg vagy, akkor lenéznek. Ha szakképzőt végeztél, nem gimnáziumot, akkor nem lehetsz jobb a másiknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése